Hypocampus Logo

Om Hypocampus

EdTech-bolaget Hypocampus har sedan starten 2016 vuxit både på bredden och höjden, och sedan 2021 gör vi nu en internationell satsning. Vi har byggt en state-of-the-art (visst, lite partiskt uttryck men vi har sjukt bra NPS) webbplattform för studenter på lite högre nivå. Vår största kundgrupp är studenter på läkarprogrammen i Sverige, Frankrike och Italien.

Om plattformen

Vår plattform är byggd med två klassiska pedagogiska modeller i grunden; Test Enhanced Learning och Spaced Repetition. Detta tillsammans med ett vasst UI/UX, smarta algoritmer och AI/ML har skapat ett mycket omtyckt verktyg för våra användare.

Vi har förutom att vi byggt plattformen också utvecklat material som täcker hela läkarprogrammet, vilket är ett väldigt omfattande bibliotek och en mastig frågebank. Allt är lokalt anpassat så klart!

Techstack backend: Java, Kotlin, Python tillsammans med MySQL, DynamoDB och ElasticSearch

Techstack frontend: JavaScript, TypeScript, Vue, HTML och CSS

Om uppdraget

Sedan vårt intåg i Frankrike har antalet feedback som skickas till oss ökat dramatiskt, och vi ser nu att vi behöver nya verktyg för att hantera all feedback på ett bra sätt. Uppdraget går ut på att undersöka vilka sätt man kan applicera AI/ML på all vår feedback, för att sedan bygga smarta funktioner som effektiviserar vår hantering kring detta. Vi tar gemensamt fram lite mer detaljer och plan när det blir aktuellt.

Om detta låter intressant så tveka inte att höra av dig till poa@hypocampus.se!

Vårt pedagogiska förhållningssätt

Vår studieplattform kombinerar kvalitativt innehåll med funktioner som optimerar varje användares inlärningseffektivitet. Med hjälp av smarta algoritmer och AI tillhandahåller vi adaptiva studieplaner med personligt, läroplansanpassat innehåll. Våra adaptiva studieplaner innehåller pedagogiska principer som testbaserad inlärning och tidfördelad repetition för att maximera varje användares studieresultat. Genom att visualisera framsteg och kunskap säkerställer vi att varje student har kontroll över sin egen lärandeprocess. Vi vill se till att alla lär sig rätt saker, vid rätt tidpunkt och på det mest effektiva sättet.

Computer using hypocampus illustration