Hypocampus Logo

Om Hypocampus

EdTech-bolaget Hypocampus har sedan starten 2016 vuxit både på bredden och höjden, och sedan 2021 gör vi nu en internationell satsning. Vi har byggt en state-of-the-art (visst, lite partiskt uttryck men vi har sjukt bra NPS) webbplattform för studenter på lite högre nivå. Vår största kundgrupp är studenter på läkarprogrammen i Sverige, Frankrike och Italien.

Under det senaste året har Hypocampus AB vuxit så det knakat! Vi har nu ca. 200 000 användare som besvarar över 15 miljoner frågor per månad med en NPS på 72. Vår plattform Cortexio, som vi initialt utvecklade för hypocampus.se, används nu även av bl.a. juridikstudenter, gymnasie- och komvuxelever samt av olika företag runt om i landet. Under det gångna året har vi även sett en fantastisk utveckling i Frankrike där vår produkt hypocampus.fr på kort tid blivit den ledande utbildningsplattformen bland fransktalande läkarstudenter och läkare (50 000 användare!).

Missa inte chansen att bli en del av ett internationellt, snabbväxande och lönsamt EdTech-bolag! Vi växer och behöver nu bli fler! Just nu säker vi en Lead developer.

Lead developer

För att ytterligare accelerera vår internationalisering och appliceringen av OpenAI i vår tjänst är vi nu i behov av en Lead developer som är beredd att ta ansvar för en eller flera delar av produkten. Vår framgång är också din framgång; kom och var en del av vår resa!

Vi har sedan starten jobbat mycket med dataanalys och Machine Learning för att utveckla de bästa algoritmerna och funktionerna som effektiviserar inlärning för våra användare. Funktioner som vi ständigt arbetar med för att förbättra i plattformen är tex Spaced repetition, kunskapsvisualisering och glömskekurva.

Som fullstackare hos oss ska du ha 3-5 års erfarenhet, gärna inom liknande mindre produktbolag. Du kommer att få jobba i hela stacken, men det är vitkigt att du tycker om och är vass på frontend. Utan ett UI/UX av världsklass spelar inte de bakomliggande funktionerna så stor roll... Under 2024 kommer vi att fortsätta bygga om hela gränssnittet i Vue. Därför är det viktigt att du kan Vue, eller liknande reaktiva ramverk.

Vi söker dig som:

  • Lockas mer av att jobba på ett litet, men växande, produktbolag med fokus på att skapa en produkt som älskas av slutanvändarna.
  • Trivs bäst i en kreativ och öppen arbetsmiljö där dina idéer räknas.
  • Brinner för programmering, älskar att utvecklas och ser en stolthet i att komma på briljanta lösningar tillsammans med likasinnade.
  • Vill använda din kompetens och ditt driv till att göra gott och driva samhället framåt.
  • Har en masterexamen (datavetenskap eller dyl.) alternativt kan få oss att säga “Wow” via github repon eller intervju.
  • Bor i Göteborgsområdet, vill jobba på plats minst 3 dagar i veckan och har svenska som modersmål.
Computer using hypocampus illustration

Vi erbjuder:

  • En heltidstjänst med konkurrenskraftig lön på vårt huvudkontor i Göteborg.
  • Att tillsammans med övriga 15 kollegor vara med och utveckla plattformen där din åsikt är viktig.
  • En dynamisk arbetsmiljö med stor potential för personlig och professionell utveckling.
  • En kultur som uppmuntrar innovation, lärande och teamarbete.

Teknikstack: Vi har en bred teknikstack som ligger på AWS. Grunden utgörs av Java/Kotlin, Javascript & Typescript i Vue samt SQL. I våra mikrotjänster använder vi även Python, ML-verktyg och NoSQL.

Intresserad?

Skicka in din ansökan idag till poa@hypocampus.se. Bifoga CV + personligt brev som beskriver varför du är rätt person för denna tjänst.


Vi återkopplar inom kort för ett första möte där vi dyker djupare in i vad Hypocampus AB kan erbjuda dig, samt ger dig chansen att visa sidor som inte alltid framgår av ett CV.


Vi ser fram emot din ansökan och en fortsatt dialog!