Gastroenterohepatologi > Ulcus och ventrikelcancer

Ventrikelcancer

Översikt

Epidemiologi

Etiologi

Klassifikation

Riskfaktorer

  • [HP-pylori - Ger ca 5 ggr ökad risk för ventrikelcancer. Infektion som ger en kronisk gastrit ökar risken för utvecklandet av neoplasier.
  • Kost - Kväveinhållande produkter (t.ex vissa inlagda matprodukter) ger ökad risk medan frukt, grönsaker och kostfiber är skyddande
  • Rökning
  • Genetiska faktorer
  • Hög ålder
  • Genomgången ventrikelresektion
  • Perniciös anemi
  • Blodgrupp A]

Symptom och kliniska fynd

Diagnostik

Behandling

Komplikationer

Prognos

Vidare läsning

Detta är ett avsnitt ur Hypocampus läs mer...

Klicka här för mer info...

Generated: 2019-10-26 03:54:12 Uri: Internmedicin/Gastroenterohepatologi/Ulcus_och_ventrikelcancer/Ventrikelcancer Filename: Riskfaktorer.html ChapterId: 1142 SectionId: ChapterGroupId: 90